Česti roditeljski upiti

DO KOJEG DATUMA U MJESECU I GODINI MOGU UPISATI SVOJE DIJETE?

Dijete možete upisati tijekom cijele godine, naravno ako u izabranoj dvorani ima slobodnog mjesta. Nakon što se određena grupa popuni otvaramo listu čekanja. Nova grupa kreće s treningom nakon najmanje 15 zainteresiranih polaznika. Stoga prije prvog dolaska javite se mailom ili slobodno nas nazovite.

TKO TRENIRA NAŠU DJECU?

Glavni voditelj Sportske akademije i autor Programa magistar je kineziologije, specijalist za kondicijsku pripremu vrhunskih sportaša.

Ostali treneri bit će isključivo profesori ili magistri kineziologije koji će u timu imati svoje stručne suradnike ili apsolvente kineziologije.

Prema potrebi angažirat ćemo i vanjske stručnjake (trenere) iz različitih sportova te  stručnjake iz nutricionizma, psihologije, autogenog treninga, menadžmenta  i dr.

KOJU OPREMU PONIJETI SOBOM?

Oprema za trening trebala bi biti što udobnija i prozračnija kako bi se dijete osjećalo ugodno u njoj.

Oprema za trening podrazumijeva:
– čiste tenisice,
– majicu, dres ili trenirku,
– bocu s vodom,
– rezervnu odjeću za presvlačenje,
– ne preporučamo djeci trening u školskim papučama.

KOLIKO TRAJE JEDAN TRENING?

Vrijeme održavanja programskih aktivnosti bit će dva puta tjedno po 45 minuta, uvijek u suprotnim turnusima od redovne nastave i u najbližim školskim dvoranama.

KOJE SVE SPORTOVE DJECA TRENIRAJU?

Djeca će tijekom godine dobiti spoznaju o najmanje 15 sportova koji će se izmjenjivati tijekom godine u više navrata. Sportove koje ćemo u početku preferirati su bazični sportovi kao što su gimnastika i atletika u kojima najbolje i najbrže spoznaju svoje tijelo i odnos u prostoru, a ostale sportove i sportske igre tijekom godine će spoznati u ravnomjernim intervalima kako bismo djeci dali što više motoričkih informacija, a time i dobili što brže saznanje o sposobnostima i preferencijama naših mali sportaša.

TREBA LI ČESTO MIJENJATI SPORTOVE?

Nažalost, djeca odabiru i mijenjaju sportove sistemom pokušaja i pogreške, a nakon što ih promijene nekoliko, najčešće odustaju u dobi kada bi zapravo tek trebali početi trenirati. U prvoj fazi višestrane sportske pripreme, u dobi od pet do osam godina, poželjno je da dijete prođe i upozna veći broj sportskih aktivnosti, a da u drugom razdoblju, od devet do petnaeste godine, trenira samo odabrani sport.

Treniranjem više sportova u prvoj fazi, a naročito bazičnih, poput atletike, plivanja i gimnastike, dijete stječe širu motoričku naobrazbu i usvaja veći broj motoričkih znanja.

Treninzi se,  međutim, danas skupo plaćaju, treneri će zbog toga često reći kako je dijete dobro i uspješno čak i kad nije i kako samo treba strpljenja i vremena da se vide odlični rezultati kojih, zapravo, nikad neće biti.

TKO SE SVE MOŽE UKLJUČITI U RAD GRUPE?

Sva djeca i roditelji koji su zainteresirani za sport, mogu se početi baviti istim upravo u našoj Akademiji, jer prvenstveno bavimo se edukacijom sportske kulture, bez predrasuda i subjektivnog razmišljanja! Snimiti, testirati, pratiti i odrediti objektivno i stručno mišljenje dozvoliti ćete prvo nama, a onda će se svi čimbenici zajedno prokomentirati i odrediti daljnji sportski put djetetovog razvoja.

TRENIRAJU LI DJECA ZA VRIJEME ŠKOLSKIH  I DRUGIH PRAZNIKA?

Samo za vrijeme ljetnih praznika djeca ne treniraju obzirom da su u to vrijeme školske dvorane zatvorene.

NA KOJU  ADRESU ILI BROJ TELEFONA MOGU UPUTITI PRIJEDLOG, UPIT ILI SAVJET  VEZANO ZA SPORTSKU AKADEMIJU?

Sve prijedloge, upite ili savjete slobodno možete poslati na valter@mismosport.hr ili mobitel 099/6972-710.

Vaše će štivo biti razmotreno u najbržem mogućem roku i odgovore ćete dobiti u elektroničkom obliku.

MOGU LI RODITELJI BITI MOGUĆI PARTNERI?

Ukoliko ste zainteresirani za partnersku suradnju s poslovnim ili dobrotvornim modelom (medijskog pokroviteljstva, sponzorstva, donacija, volontiranja ili nešto drugo), slobodno nas možete kontaktirati na jednu od službenih mail adresa i u najkraćem roku dogovorit ćemo sastanak i zajednički osmisliti buduću suradnju.