Kada početi?

KADA I KOJOM SE SPORTSKOM AKTIVNOSTI TREBA DIJETE POČETI BAVITI?

Jedna od velikih roditeljskih enigmi je kada i kojim sportom bi se njihovo dijete moglo početi baviti. Početak sportske aktivnosti djece, obzirom na njihov rast i razvoj je individualnog karaktera, ali u dobi djeteta između 4 – 10 godine bilo bi idealno vrijeme početka ozbiljnije i organiziranije aktivnosti. Naravno, roditelji sami s djetetom mogu trenirati i od njegove najranije dobi. Već nakon nekoliko mjeseci možemo koristiti podražaje valjanja, istezanja, podizanja na ručice, jer time potičemo što ranije jačanje muskulature i odnos tijela u prostoru. Za prepoznavanje nadarenosti potrebno je što ranije uključenje u sportske aktivnosti kako bi se kod djeteta uočile specifičnosti sportskih afinitetana, time i osigurati kvalitativno i kvantitativno sportsko odrastanje.

Sva djeca i roditelji koji su zainteresirani za sport, mogu se početi baviti istim upravo u našoj Akademiji, jer prvenstveno bavimo se edukacijom sportske kulture, bez predrasuda i subjektivnog razmišljanja! Snimiti, testirati, pratiti i odrediti objektivno i stručno mišljenje dozvolit ćete prvo nama, a onda će svi čimbenici zajedno prokomentirati i odrediti daljnji sportski put djetetovog razvoja.

Pri tome svakako treba voditi računa da programi i stručno osoblje pazi na djetetov neometan prirodni rast i razvoj.

Iskustvo nam govori da se sportaši uglavnom događaju slučajno, da većina odlazi u onaj sport čiji su prostori za treniranje najbliži mjestu stanovanja, odnosno gdje je najbolji prijatelj ili gdje je najjeftinije. Zbog toga je stručni tim Sportske akademije odlučio pomoći djeci i njihovim roditeljima, kako najsigurnije, najjednostavnije do njihovog sportskog uspjeha.