Kakvog trenera odabrati?

At our crafting help you should contract essay writers for virtually any finances. We provide the best of every papers they feature

Po mogućkakvog-trenera-odabratinosti kvalificiranog sa znanjem, iskustvom i rezultatima. Iako se odgovor na ovo pitanje čini savršeno jednostavnim i logičnim, sprovesti tako nešto u dijelo može zahtijevati mnogo truda.

Pitate se zašto?

S obzirom na rastući trend angažiranja fitness trenera, danas u hrvatskim fitness centrima radi nekoliko stotina osobnih trenera. Oni, osim što provode treninge, propisuju dijete i dodatke prehrani, zapravo se bave zdravljem, i to VAŠIM ZDRAVLJEM.

Problem je što kod nas u tom pogledu još nije sve potpuno zakonski regulirano, pa na tržištu osobnih trenera ima svega i svačeg ili bolje rečeno svih i svakavih.

Diploma fakulteta u praksi ne znači mnogo

Tako je formalno obrazovanje moguće steći na Kineziološkom fakultetu tijekom petogodišnjeg studija ili na višoj školi za trenere na istom fakultetu. Međutim kako diploma fakulteta u praksi ne znači mnogo ukoliko se dodatno ne ulaže u svoje znanje i iskustvo, potrebno je i nakon stjecanja formalnog znanja dodatno se educirati i usavršavati, praktično i teoretski na brojnim stručnim seminarima ili radionicama koje postoje u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

Ipkakvog-trenera-izabratiak, imajte na umu da ni svi liječnici sa diplomom fakulteta nisu automatski uspješni i dobri u svome poslu, a isto je i sa trenerskim poslom, kao uostalom i sa bilo kojom drugom profesijom.

Baš poput liječnika, koji se također bave pitanjem zdravlja i koji za to moraju imati diplomu za obavljane svoga posla, i osobni treneri bi trebali imati znanje, iskustvo i rezultate dosadašnjeg rada te diplomu.

S obzirom da birate nekog kome će te povjeriti u ruke svoje zdravlje, dakle svoj život, nije svejedno koga će te odabrati. Zato nastojte angažirati educiranog i kvalitetnog fitness trenera, koji ima rezultate, iskustvo i preporuke u ovom zahtjevnom poslu.